Zásady ochrany osobných údajov

Sme Vám vďačný že ste prejavili záujem o naše webové stránky. S cieľom zabezpečenia plnenia Vašich požiadaviek zbierame niektoré Vaše osobné údaje avšak výhradne iba s Vaším súhlasom a v minimálnom rozsahu! V nasledujúcom texte si Vás dovoľujeme informovať o našich zásadách spracovania osobných údajov v súlade s platnou európskou legislatívou. Adresa našej webovej stránky je: http://mmsks.sk. Pre bližšie informácie prosíme navštívte stránky o nás a ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa zásad ochrany osobných údajov, môžete nás kedykoľvek kontaktovať. Taktiež nás neváhajte kontrolovať v prípade akýchkoľvek problémov súvisiacich s Vašimi osobnými údajmi.

Čo je to GDPR?

GDPR je skratka z General Data Protection Regulation. Ide o nariadenie Európskej únie o ochrane osobných údajov. Povinnosť dodržiavať zásady GDPR sa týka každého, kto zhromažďuje a spracováva osobné údaje občanov Európskej únie, ako napr. meno, priezvisko, adresa, vek, email a telefónne číslo, IP adresa, fotografia, vierovyznanie, zdravotný stav a pod.

Ako pristupujeme k Vašim osobným údajom?

  • K Vašim osobným údajom pristupujeme veľmi citlivo, chápeme ich dôležitosť a plne akceptujeme Vaše súkromie.
  • Pri spracúvaní k Vašim osobným údajom pristupujeme zodpovedne a len v súlade s platnou legislatívou.
  • Nepožadujeme osobné údaje ktoré pre nás nie sú potrebné. V tomto zmysle pri komunikácii s nami môžete vypnúť Vaše lokalizačné dáta – GPS.
  • Môžte nás kedykoľvek požiadať o vymazanie Vašich osobných údajov a Vami poskytnutých údajov. 

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame?

  • Komentáre
    Ak sa rozhodnete na našich stránkach zanechať komentáre (napr. pridanie recenzie a pod.), uchovávame údaje formulára, Vašu IP adresu a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.
    Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/.
    Po schválení vášho komentára bude akákoľvek vaša fotografia (ak ju uvediete) verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.
  • Multimédiá
    Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Ďalší návštevníci našich stránok môžu stiahnuť a zobraziť tieto údaje.
  • Kontaktné formuláre
    Na našich stránkach máme implementované kontaktné formuláre, pomocou ktorých zbierame osobné údaje: meno, priezvisko, e-mailová adresa a telefóne číslo. Z bezpečnostných dôvodov je pri odoslaní formulára uložená aj IP adresa. Tieto údaje zbierame za účelom realizácie víkendového pobytu, prípadnej fakturácie alebo e-mailovej komunikácie s Vami.
  • Súbory cookies
    Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.
    Ak navštívite našu stránku prihlásenia, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú odstránené pri zatvorení prehliadača.
    Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť “zapamätať”, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.
    Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.
    Pre viac informácií a nastavenia kliknite na ikonu ozubeného kolesa v ľavom dolnom rohu našich stránok – ZMENA NASTAVENÍ COOKIE.
  • Vložený obsah z iných webových stránok
    Do našich stránok neplánujeme implementovať vložený obsah z iných webov. Avšak v prípade článkov na našich stránkach ak sa umiestnia, môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.
    Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, včetne sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.
  • Analytika
    Na našich webových stránkach využívame analytické nástroje StatPress a Google Analytics na zhromažďovanie anonymných informácií, ako je počet návštevníkov stránky a najobľúbenejšie stránky. Tieto o Vás nezbierajú žiadne osobné údaje. Pomocou nich sledujeme návštevnosť webových stránok, vyhodnocujeme ako používate naše webové stránky a pomáhajú nám naše stránky vylepšiť . Tieto služby sú integrované do našich stránok, pretože ich považujeme za užitočné a plne bezpečné.
  • Osobné údaje ktoré vzniknú našou činnosťou
    Aj našou činnosťou vznikajú osobné údaje ktoré spracúvame, a to najmä pridelené identifikačné údaje, vyhodnotenie Vašej podanej žiadosti a pod. Tieto spracúvame spoločne s Vami poskytnutými osobnými údajmi a to najmä z dôvodu Vašej evidencie.

S kým zdieľame vaše údaje?

  • S cieľom zabezpečenia víkendového ubytovania zdieľame Vaše osobné údaje v rozsahu meno, priezvisko, e-mailová adresa a Vaše pridelené identifikačné číslo s ubytovacím zariadením, v ktorom strávite víkendový pobyt.
  • V prípade realizácie školenia, môžeme zdielať (ak to je potrebné napr. pre vstup do areálu a pod.) Vaše osobné údaje v rozsahu meno a priezvisko s poskytovateľom priestorov.

Poskytnutie Vašich osobných údajov bez Vášho súhlasu

V súlade s príslušnými právnymi predpismi môžeme bez Vášho súhlasu  poskytnúť Vaše osobné údaje príslušným orgánom štátnej správy, súdom a orgánom činným v trestnom konaní na základe ich písomného vyžiadania.

Ako dlho uchovávame Vaše údaje?

  • Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.
  • Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (s cieľom pridať recenziu alebo komentár), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského mena). V prípade ak nás požiadate, radi Vám pomôžeme.
  • Vami poskytnuté osobné údaje o rozsahu meno, priezvisko, e-mailová adresa a telefónne číslo ktoré ste poskytli či už na zabezpečenie víkendového pobytu alebo realizácie školenia uchovávame maximálne na dobu 3 rokov. Tento čas si vyhradzujeme najmä z dôvodu spätnej štatistiky a možnosti poskytnutia vernostných zliav. Pred uplynutím tejto doby Vás môžeme opätovne požiadať o udelenie súhlasu.

Aké práva máte nad svojimi údajmi?

  • Máte právo na prístup k Vašim osobným údajom.
  • Máte právo získať získať potvrdenie, či a ako Vaše osobné údaje spracovávame.
  • Ak ste na našich stránkach pridali recenziu, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, vrátane údajov, ktoré ste nám poskytli.
  • Môžete nás tak isto požiadať o vymazanie Vašich osobných údajov. Sme povinný to urobiť bez zbytočného odkladu (To sa ale netýka údajov, ktoré o Vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov) napr. ak:
    1. osobné údaje už nie sú potrebné k účelu, na ktoré boli zhromaždené,
    2. ste odobrali Vami udelený súhlas na základe ktorého boli osobné údaje zhromaždené a súčasne neexistuje žiadny ďalší právny dôvod spracúvania,
    3. sme osobné údaje spracovávali protiprávne,
    4. ste podali námietku a u nás nie je žiadny právny dôvod na ich spracúvanie,
    5. ste náhodne alebo z iného dôvodu poskytli ďalšie osobné údaje, ktoré nami neboli požadované a pod.).
  • Kedykoľvek môžete požiadať o:
    1. Opravu:
      Máte právo na opravu akýchkoľvek nepresných osobných údajov s ohľadom na účely spracovania, ak ste nám poskytli nepresné alebo chybné údaje.
    2. Prenos osobných údajov:
      Máte právo získať osobné údaje, ktoré sa vás týkajú, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a prípadne právo preniesť tieto údaje inému subjektu.
    3. Obmedzenie spracovania:
      Za určitých okolností máte právo obmedziť spracovanie vašich osobných údajov, ak ste napr.
      1. namietali voči spracovaniu do overenia námietky,
      2. spochybňujete presnosť osobných údajov,
      3. spracúvanie Vašich osobných údajov je protizákonné, ale odmietate vymazanie takýchto údajov,
      4. ak nás požiadate, môžeme vaše vybrané osobné údaje spracúvať i potom, keď už nie sú potrebné na účel, pre ktorý ste nám ich poskytli.
    4. Námietku voči spracovaniu:
      ak takúto námietku urobíte, prestaneme spracovávať vaše osobné údaje na účel ktorý je predmetom námietky (vedecké, historické, výskumné účely alebo dôvody týkajúce sa Vašej konkrétnej situácie).
    5. Odobranie súhlasu:
      Ak ste nám poskytli súhlas so spracúvaním osobných údajov pre účely, ktoré takýto súhlas vyžadujú, máte právo kedykoľvek tento súhlas odvolať.
  • Ak sa domnievate, že spracúvaním osobných údajov dochádza k porušeniu právnych predpisov, máte zákonné právo podať sťažnosť orgánu dohľadu zodpovednému za ochranu údajov: Úrad na ochranu osobných údajov SR.

Kam posielame Vaše údaje?

Vaše komentáre môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu. Okrem vyššie spomínaného, Vaše osobné údaje s nikým iným nezdieľame ani nikam neposielame.

Dodatočné informácie:

  • Ako chránime vaše údaje:
    1. Nevyužívame služby externých sprostredkovateľov osobných údajov.
    2. Vaše osobné údaje uchovávame dočasne, na dobu nevyhnutne potrebnú.
    3. Nepoužívame Vaše osobné údaje ani Vami poskytnuté údaje (napr. termíny kurzov, školení, pobytov a pod.) na marketingové účely.
    4. Neposkytujeme odber noviniek.
    5. Vaše osobné údaje spracúvame korektným a transparentným spôsobom, v súlade s právnymi predpismi a to tak, aby nedošlo k porušeniu Vašich práv, napr. náhodný prístup k týmto osobným údajom, ich zmena, zničenie či strata, neoprávnený prenos k inému neoprávnenému spracúvaniu a pod.
    6. Aplikujeme vnútorný systém ochrany Vašich osobných údajov.
    7. Dodržujeme zodpovedajúce technické a organizačné opatrenia zaisťujúce zabezpečenie Vašich osobných údajov.
  • Aké máme procesy pri úniku dát:
    1. Osobné údaje spracúvame v Slovenskej republike, prípadne v členských štátoch EÚ. Do tretích krajín mimo EÚ osobné údaje neprenášame.
    2. Podľa GDPR, ak dôjde na našich webových stránkach k úniku osobných údajov, máme povinnosť to bezodkladne oznámiť všetkým používateľom našich webových stránok ktorých sa to týka. Toto oznámenie musí byť odoslané najneskôr do 72 hodín.
    3. Preto sme naše webové stránky zabezpečili tak, aby sme znížili riziko úniku osobných údajov na minimum.
  • Tretie krajiny mimo EÚ:
    Prosíme Vás berte na vedomie, že naše webové stránky sú celosvetovo dostupné. Preto zvážte texty recenzií a komentárov z obsahového hľadiska v záujme ochrany Vašich osobných údajov!
    V zmysle pravidiel GDPR si taktiež vyhradzujeme právo niektoré recenzie a komentáre trvale zmazať. Chránime tým Vaše súkromie.